Ájurvéda - věda o životě, Strana 2

Triphala: opravdová síla přírody pro vaše zdraví

Fascinující tři přírodní rostliny z Indie, které si získaly zaslouženou popularitu díky svým úžasným...

Jak se barvit hennou na vlasy: Průvodce pro začátečníky

Jaké je barvení vlasů hennou? Jednoduché! A při troše praxe i rychlé. V tomto článku vám vysvětlíme ...

Ghí máslo: skrytý poklad v kuchyni

Omrzelo vás klasické máslo? Vaše chuťové pohárky touží po dobrodružství a nových chuťových zážitcích...

Bylinná směs Chyawanprash se skvělými benefity pro zdraví

Tradiční pasta s dlouhou historií Již tisíce let se v tradiční indické medicíně (ájurvédě) používá ...

Neemový olej jako král přírodní kosmetiky

Neemový olej se získává z neemového stromu Azadirachta indica, který roste v Asii a je považovaný za...

Matcha čaj: Japonský zázrak pro zdraví organismu

Matcha čaj je tradiční japonský nápoj, který se vyrábí z mladých, ve stínu pěstovaných listů zelenéh...

Zázrak v podobě bylinného čaje Samahan

Samahan čaj je jedinečný bylinný nápoj, který se užívá v tradiční ájurvédské medicíně již po mnoho l...

10 tipů jak využít Tahini pastu

Koupili jste si sezamovou pastu Tahini? Nebo jste si ji sami připravili třeba díky našemu Tahin...

Proč začít cvičit jógu?

V našem prvním díle jsme se věnovali tomu, co jóga je, řekli jsme si něco málo o historii a uvedli j...

Proč si ze všech druhů rýže vybrat Basmati?

Rýže Basmati je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších druhů rýže na světě. Pochází z Indie a Pák...

Agni jako strážce života – proč je důležité pečovat o trávicí oheň?

Věděli jste, že kvalita našeho zdraví do značné míry závisí na tom, jak jsme schopni trávit, vstřebá...

Proč začít meditovat?

V našem prvním článku o meditaci jsme popisovali, co to meditace je a uvedli jsme pár tipů pro začát...