Ve druhém díle našeho ájurvédského průvodce se zaměříme na potraviny, které byste do svého jídelníčk...
Ájurvéda - věda o životě, Strana 4
Příjemně teplý říjen se zlatavými odlesky slunce v barevných korunách stromů se i letos mění v pochm...
Tahini je pasta, která se vyrábí ze sezamových semínek. Sezam obsahuje z velké části olej, který je ...
Kurkuma, jinak známá jako haldi, indický šafrán, ájurvédské koření života nebo zlaté koření, je suše...
Šatavari, Asparagus racemosus nebo také chřest hroznovitý je rostlina blízce příbuzná chřestu. Naroz...
Co je to ghí? Ghí je známé především po své zdravotní přínosy a nekonečné využití v kuchyni i mimo n...
Přírodní zdroj vitamínu C, vysoký obsah antioxidačních látek a nespočet dalších blahodárných účinků ...
Možná tento název slyšíte poprvé, možná se s ním pravidelně setkáváte. O čem je řeč? O rostlině...
Někdo jí říká brahmi, jiný gotu kola nebo pupečník. Pod všemi těmito názvy se skrývá úžasná plazivá ...
Hummus je bohatá, krémová pasta plná páté chuti, tzv. umami. Vyrábí se z cizrny, sezamové pasty tahi...
Náš seriál o dóšách, kde jsme si postupně představili Vátu a Pittu završujeme představením té třetí,...
V minulém článku jsme si řekli, co jsou v ájurvédském učení tzv. dóši, jaké elementy je tv...