Bezlepkové nudle
Bezlepkové nudle? Máme! A co je na nich nejlepší? Kromě toho, že v nich nenajdete špetku klasické mouky, neobsahují ani žádnou chemii, umělá barviva nebo ochucovadla.
#ShowMore#
Bezlepkové nudle: výborná alternativa pro celiaky a příznivce zdravého stravování
Bezlepkové nudle se vyrábí z různých surovin a jejich základem bývají nejrůznější bezlepkové mouky nebo třeba konjak. Výborně se hodí do nejrůznějších pokrmů a přidat je proto můžete jak do polévek, salátů, tak i jako přílohu k hlavnímu chodu.
Velkou výhodou bezlepkových nudlí je jejich lehká stravitelnost. Oproti tradičním těstovinám z bílé mouky často méně nadýmají a jsou šetrnější k trávicímu systému, což ocení nejen celiaci, ale i lidé s citlivým zažíváním.
Bezlepkové nudle připravíte raz dva
Výbornou zprávou je, že se bezlepkové nudle vaří podobně jako ty klasické. Stačí je ponořit do vroucí vody a vařit dle návodu na obalu, obvykle 6 až 10 minut, v závislosti na konkrétním typu nudlí. Po uvaření je nezapomeňte propláchnout studenou vodou, zachovají si tím svou texturu a nelepí se.