Bezlepkové těstoviny
Že mohou být i těstoviny bezlepkové? Ano! Tato oblíbená příloha původem z Itálie už dávno není jen synonymem pro lepek. Ať už hledáte nové možnosti stravování, trpíte celiakií nebo chcete odlehčit svůj jídelníček, u nás jste na správném místě. V této kategorii najdete bezlepkové těstoviny, ve kterých nenajdete ani špetku bílé mouky.
#ShowMore#
Z čeho se vyrábí bezlepkové těstoviny?
Pokud si myslíte, že jsou bezlepkové těstoviny bez chuti a nemají tu správnou texturu, jste na omylu. Často se k jejich výrobě používají bezlepkové mouky, různé druhy rýže nebo konjak. Věřte, že byste rozdíl mezi těmi z klasické bílé mouky hledali skutečně dlouho.
Často navíc obsahují vyšší podíl vlákniny a bílkovin, což může přispět k delšímu pocitu zasycení, ale také k dobrému trávení. Bezlepkové těstoviny jsou zároveň výborným zdrojem energie, což ocení hlavně sportovci a milovníci zdravého životního stylu.
Bezlepkové těstoviny v kuchyni
Máte bezlepkové těstoviny doma a už se nemůžete dočkat, až se pustíte do vaření? Směle do toho! Připravíte z nich nespočet pokrmů, jako jsou například špagety s rajčatovou omáčkou. Výborně se však hodí také do lehčích pokrmů, a přidat je proto můžete klidně do salátů nebo zeleninových směsí.
Bezlepkové těstoviny mohou vyžadovat mírně odlišný způsob vaření. Vždy se proto nezapomeňte podívat na návod k přípravě, který najdete na obalu. Například těstoviny z luštěnin se oproti těm z rýže vaří většinou o něco déle. Nezáleží však pouze na konkrétním složení, ale také na tloušťce těstovin. Během vaření nezapomeňte bezlepkové těstoviny dobře promíchat, aby se neslepily. Po uvaření doporučujeme propláchnout je studenou vodou.