BIO Ghí, 500 g, Maharishi Ayurveda

Kód: A1683
Novinka BIO
499 Kč 445,54 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)
Možnosti doručení

Kvalitní přepuštěné máslo v bio kvalitě, známé také jako ghí či ghíčko. Je perfektní pro smažení bez přepalování, ale také pro vaření a pečení.

Detailní informace

Kvalitní produkty za příznivé ceny
Kvalitní produkty za příznivé ceny
Za naším sortimentem si stojíme, proto u nás naleznete jen výrobky nejvyšší kvality
Doprava zdarma nad 1500 Kč
Doprava zdarma nad 1500 Kč
Při nákupu nad 1500 Kč u nás nezaplatíte ani korunu za dopravu
Dárek k nákupu od 250 Kč
Dárek k nákupu od 250 Kč
Při každé objednávce nad 250 Kč objevíte v balíku malý dárek navíc
Zboží posíláme opravdu rychle
Zboží posíláme opravdu rychle
Vaši objednávku odešleme nejpozději následující pracovní den

Detailní popis produktu

Zlatý poklad Ghee

Ghí je sanskrtský termín pro přečištěné nebo také přepuštěné máslo. A i když se z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti - například neobsahuje laktózu!

Kvalita a chuť ghí se odráží od kvality másla, ze kterého je připraveno. Díky osvědčenému postupu se z kvalitního ghí stává čistý máselný tuk s všestranným použitím. Jeho chuť je unikátní, s lehce oříškovým aroma.

Maharishi ghí se může pochlubit BIO kvalitou bez těžkých kovů. Neobsahuje laktózu, lepek ani žádné přidané přísady.

Smažte bez prskání a přepalování

Ghí dodává všem pokrmům lahodnou a jedinečnou chuť. Nepřipálí se na pánvi, protože má vysoký kouřový bod a tak snese i vysoké teploty. Oproti některým olejům či sádlu dokonce méně prská při smažení.

Na rozdíl od klasické kostky másla se ghíčko nemusí uchovávat v lednici a nežlukne. Ve východních kulturách je používáno po tisíce let a díky snazšímu uchovávání ho znají také naši předci. S příchodem lednice se na něj někde pozapomnělo, avšak poslední dobou opět nachází své místo v našich kuchyních.

Do sladkých i slaných pokrmů

Ghí se hodí na restování zeleniny, jako základ na polévku, omáčku, na jíšku, potírání palačinek nebo topinek, na pečení buchet, cukroví… Zelenině na páře pomáhá zintenzivnit její chuť. Koření se často opraží na troše ghí jako základ indických receptů.

Využijete jej hlavně v teplé kuchyni - pro smažení, vaření, pečení, ale dá se použít i ve studené. Možné je i vnější použití, např. na mírné popáleniny – pokud je ghí včas aplikováno na kůži, předejdeme puchýřům a zjizvením.

Ghí v ájurvédě

V ájurvédě platí za elixír života, neboť má omlazující a regenerační účinky. Ghí posiluje látkovou výměnu a obranné síly organismu. Podle ájurvédských pozorování a vědeckých výzkumů snižuje hladinu cholesterolu. Napomáhá detoxikaci, neboť váže v těle jedy, které jsou rozpustné v tuku, a odvádí je z těla ven. Ghí obsahuje vitamín A, D, E, K a řadu minerálů. Významně podporuje činnost jater, trávicího traktu, pomáhá vyživit nervovou tkáň. 

Ájurvéda pohlíží na ghí jako na zásadní potravu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu, dobré trávení. Lze použít vnitřně i vně, je totiž základem ájurvédských produktů na péči o kůži a je skvělou první pomocí při mírných popáleninách či drobném poranění.

Ghí je tzv. tridóšické, vyrovnává v těle dóši - Vátu (dóša ovlivňující pohyblivost těla i mysli) a Pittu (ta kontroluje teplo a metabolismus), a je přijatelné i ve zdrženlivosti pro Kaphu. Zvyšuje Ódžas a Rasa (tekutiny).

Složení: máselný tuk min. 99,5 %*
*z ekologického zemědělství

Upozornění: Skladujte v 5 až 20° C v šeru. Případná změna konzistence při vyšších teplotách není na závadu.

Výživové údaje na 100 g: 

Energie 3761 kJ / 889,5 kcal

Tuky 99,5 g

z toho nasycené mastné kyseliny 62,5 g

Sacharidy < 0,5 g

z toho cukry < 0,5 g

Bílkoviny < 0,5 g

Sůl < 0,01 g



Doplňkové parametry

Kategorie: Přepuštěné máslo Ghí (Ghee), České BIO Ghí (Ghíčko)
Původ: český
Způsob pěstování: BIO
Objem: 500 g
Země původu: Holandsko
Distribuce: DAY Spa Shop s.r.o., Cejl 107, 602 00 Brno, ČR
Certifikát: BIO ABCERT AG CZ-BIO 002

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: