Blog, Strana 4

10 tipů jak využít Tahini pastu

Koupili jste si sezamovou pastu Tahini? Nebo jste si ji sami připravili třeba díky našemu Tahini receptu? Skvělé, tak i tak vám určitě bude chutn...

Mysl, ego a přítomný okamžik: proč by nás to mělo zajímat?

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč máte v některých situacích nepopsatelnou radost a v jiných zase (bez jakékoliv objektivní příčiny) neskonalý smute...

Proč začít cvičit jógu?

V našem prvním díle jsme se věnovali tomu, co jóga je, řekli jsme si něco málo o historii a uvedli jsme si druhy (resp. typy) jógy. Proč ale vůbec s j...

Proč si ze všech druhů rýže vybrat Basmati?

Rýže Basmati je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších druhů rýže na světě. Pochází z Indie a Pákistánu a je vyráběna z dlouhých a zároveň tenkých ...

Skořice a její účinky (nejen) na zdraví

Za každým otočením mlýnku, pohybem ruky v hmoždíři nebo pouhým přidáním koření do našich oblíbených pokrmů se odehrává příběh. Ten, který vám budeme d...

Omega 3 mastné kyseliny - proč jsou tak důležité a proč jich konzumujeme tak málo?

Mezi omega 3 mastné kyseliny řadíme skupinu polynenasycených esenciálních mastných kyselin (tuků), které jsou nezbytné pro zdravé fungování organismu....

Agni jako strážce života – proč je důležité pečovat o trávicí oheň?

Věděli jste, že kvalita našeho zdraví do značné míry závisí na tom, jak jsme schopni trávit, vstřebávat a zužitkovat živiny z potravy? Jestliže tedy m...

Zelený čaj a jeho účinky na naše zdraví

Pojďte se s námi vydat na výpravu za zeleným čajem. Vezmeme to přes Čínu i Japonsko a na chvíli se zastavíme na čaj o páté v Anglii. Povíme si, proč p...

Jak si vybrat vonné tyčinky?

Většina lidí sahá po vonných tyčinkách k navození příjemné atmosféry v domácnosti. Málokdo už ale ví, že jejich historie sahá až tisíce let do minulos...

Kaše s vlašským olejem

Zamilujte si zdravou a chutnou snídani s kaší doplněnou o olej z vlašských ořechů! Tento olej nabízí intenzivní aroma a vynikající chuť, který vašemu ...

Proč začít meditovat?

V našem prvním článku o meditaci jsme popisovali, co to meditace je a uvedli jsme pár tipů pro začátek. Proč ale vůbec s meditováním začít? Jaké benef...

9 tipů na jarní detox - probuďte po dlouhé a těžké zimě své tělo i duši

Počasí tomu nemusí úplně vždy nasvědčovat, jisté však je, že po temných a chladných dnech nehostinné zimy i letos přijde ono období zrození, nových za...

Láska – proč si ji zasloužíte především vy sami? Inspirujte se v ájurvédě.

Není to nic nového, kultura, kterou jsme si sami vypěstovali, je precizní v hledání chyb a nedostatků. Stále odněkud slýcháme, že nejsme dost krásní, ...

Připravte si dezert jako z asijské restaurace – sladké banánové kuličky vás učarují!

Rádi mlsáte, ale klasické moučník se vám už omrzely? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept z exotických, a přesto dostupných ingrediencí, který vaši sla...

Zázvor: v zimě vás zahřeje, posílí imunitu a provoní cukroví

Někdo jeho štiplavou chuť nemusí, jiný ho naprosto miluje a strouhá si ho do každého horkého nápoje. Řeč je o zázvoru, který se používá při pečení cuk...

Mlsání podle ájurvédy – vyzkoušejte báječné sladké kuličky z celozrnné pšeničné mouky

Sezam, oříšky, kokosový prášek a voňavý kardamom, už se vám sbíhají sliny? Zobání k čaji i jen tak Nemá smysl hrát si na to, že kdo se snaží žít a s...

Oblíbená jóga: jak s ní začít a jaké druhy známe?

Slovo jóga (resp. yoga) je odvozeno od slova “yuj”. Význam tohoto slova lze volně přeložit jako “sjednotit”. Smysl jógy spočívá sjednotit individuální...

Kičrí - oblíbené ájurvédské jídlo, které si zamilujete i vy

Chybí vám poslední dobou inspirace a nápady, co uvařit? Indické kičrí vnese do vaší kuchyně pořádnou porci čerstvého vzduchu! Co je to kičrí? Kičrí ...

Květákový khír – sladká exotická dobrota, která zaručeně zasytí

Květákový khír je pokrm připravený ze smaženého květáku, který se vaří s mlékem. Na první pohled to působí dost exoticky, ale zjistíte, že výsledek op...

Recept na lahodnou Tahini pastu z pohodlí domova

Tahini pasta je oblíbenou přísadou v kuchyni především v oblasti Blízkého východu, ale díky své lahodné chuti se její konzumace dostala i do dalších o...

Co je to meditace a jak s meditováním začít?

Cítit se dobře, bez stresu a v pohodě. To by chtěl v poslední době asi každý z nás. Moderní doba je poměrně náročná a naše tělo dostává stále více zab...