Koupili jste si sezamovou pastu Tahini? Nebo jste si ji sami připravili třeba díky našemu Tahini receptu? Skvělé, tak i tak vám určitě bude chutn...
Blog, Strana 4
Přemýšleli jste někdy nad tím, proč máte v některých situacích nepopsatelnou radost a v jiných zase (bez jakékoliv objektivní příčiny) neskonalý smute...
V našem prvním díle jsme se věnovali tomu, co jóga je, řekli jsme si něco málo o historii a uvedli jsme si druhy (resp. typy) jógy. Proč ale vůbec s j...
Rýže Basmati je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších druhů rýže na světě. Pochází z Indie a Pákistánu a je vyráběna z dlouhých a zároveň tenkých ...
Za každým otočením mlýnku, pohybem ruky v hmoždíři nebo pouhým přidáním koření do našich oblíbených pokrmů se odehrává příběh. Ten, který vám budeme d...
Mezi omega 3 mastné kyseliny řadíme skupinu polynenasycených esenciálních mastných kyselin (tuků), které jsou nezbytné pro zdravé fungování organismu....
Věděli jste, že kvalita našeho zdraví do značné míry závisí na tom, jak jsme schopni trávit, vstřebávat a zužitkovat živiny z potravy? Jestliže tedy m...
Pojďte se s námi vydat na výpravu za zeleným čajem. Vezmeme to přes Čínu i Japonsko a na chvíli se zastavíme na čaj o páté v Anglii. Povíme si, proč p...
Většina lidí sahá po vonných tyčinkách k navození příjemné atmosféry v domácnosti. Málokdo už ale ví, že jejich historie sahá až tisíce let do minulos...
Zamilujte si zdravou a chutnou snídani s kaší doplněnou o olej z vlašských ořechů! Tento olej nabízí intenzivní aroma a vynikající chuť, který vašemu ...
V našem prvním článku o meditaci jsme popisovali, co to meditace je a uvedli jsme pár tipů pro začátek. Proč ale vůbec s meditováním začít? Jaké benef...
Počasí tomu nemusí úplně vždy nasvědčovat, jisté však je, že po temných a chladných dnech nehostinné zimy i letos přijde ono období zrození, nových za...
Není to nic nového, kultura, kterou jsme si sami vypěstovali, je precizní v hledání chyb a nedostatků. Stále odněkud slýcháme, že nejsme dost krásní, ...
Rádi mlsáte, ale klasické moučník se vám už omrzely? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept z exotických, a přesto dostupných ingrediencí, který vaši sla...
Někdo jeho štiplavou chuť nemusí, jiný ho naprosto miluje a strouhá si ho do každého horkého nápoje. Řeč je o zázvoru, který se používá při pečení cuk...
Sezam, oříšky, kokosový prášek a voňavý kardamom, už se vám sbíhají sliny? Zobání k čaji i jen tak Nemá smysl hrát si na to, že kdo se snaží žít a s...
Slovo jóga (resp. yoga) je odvozeno od slova “yuj”. Význam tohoto slova lze volně přeložit jako “sjednotit”. Smysl jógy spočívá sjednotit individuální...
Chybí vám poslední dobou inspirace a nápady, co uvařit? Indické kičrí vnese do vaší kuchyně pořádnou porci čerstvého vzduchu! Co je to kičrí? Kičrí ...
Květákový khír je pokrm připravený ze smaženého květáku, který se vaří s mlékem. Na první pohled to působí dost exoticky, ale zjistíte, že výsledek op...
Tahini pasta je oblíbenou přísadou v kuchyni především v oblasti Blízkého východu, ale díky své lahodné chuti se její konzumace dostala i do dalších o...
Cítit se dobře, bez stresu a v pohodě. To by chtěl v poslední době asi každý z nás. Moderní doba je poměrně náročná a naše tělo dostává stále více zab...