Čaje z černého rybízu
Černý rybíz je pro mnoho z nás symbolem dětství a v létě je ho všude jako máku. Jeho původním domovem je pravděpodobně severní Evropa, ale na výsluní se dostal až během druhé světové války. Pro vojáky se tehdy stal snadno dostupným zdrojem vitaminu C, na který je černý rybíz skutečně bohatý. Báječně chutná v buchtách, marmeládách ale i v čaji.
#ShowMore#
V této kategorii najdete černý rybíz hned v několika čajových směsích. Pokud toužíte po zklidnění, sáhněte po čaji od značky Pukka Herbs – kromě černého rybízu v něm najdete i další večerní ovoce pro chvíle pohody. Vysoký obsah vitamínů předurčuje toto sladké ovoce jako hlavní ingredienci pro čaje na imunitu a najdete ho například v bylinných směsích od značky Vlčí mák. To je ale jen malá ochutnávka z toho, co na vás v této kategorii čeká.
Čaj z černého rybízu vám pomůže s celou řadou neduhů
Pokud vám na zahradě roste černý rybíz, gratulujeme! Jeho plody jsou skutečný poklad, který se v lidovém léčitelství doporučuje především během nachlazení. Obsahuje totiž obrovské množství antioxidantů, které jednak posilují organismus a zároveň nad námi drží ochrannou ruku během boje proti volným radikálům. Čaj z černého rybízu si nezapomeňte uvařit ani tehdy, pokud vás dohnaly chmury. Má totiž úžasnou schopnost osvěžit celé tělo a je výborným pomocníkem při stresu a fyzické únavě. A to není všechno. Čaj z černého rybízu při vás bude stát i tehdy, pokud zatoužíte po štíhlé linii. Pomáhá vylučovat vodu z organismu a zároveň reguluje také metabolismus.
Tip: Pokud vás trápí nadváha nebo se jen chcete cítit fit, mrkněte také na čaje na hubnutí, které najdete v naší nabídce.
Čaj z listů černého rybízu na kašel i oběhovou soustavu
Blahodárné účinky na zdraví nemají pouze plody černého rybízu, ale také listy. Čaj z listů černého rybízu přispívá k normální funkci dýchacího systému a můžete si jej uvařit například tehdy, pokud vás trápí kašel nebo rýma. Může také zlepšit průtok krve a tím pomoci k normální činnosti oběhové soustavy. Čaj z listů černého rybízu si připravte nejlépe na jaře – právě tehdy mají listy největší sílu.