Čaje z jablek
Jablka mají hned několik NEJ – jsou jedním z nejrozšířenějšího a zároveň také nejoblíbenějšího ovoce. A dost možná se žádné jiné neobjevuje v dětských říkankách, pohádkách a písničkách tak často, jako právě jablko. Díky své vynikající skladovatelnosti si jablíčka můžeme vychutnat čerstvá během celého roku. Výborně se však hodí také k přípravě moštu, báječně chutnají v podzimních koláčích a připravit si z nich můžete také lahodný jablečný čaj.
#ShowMore#
Jablka, podobně jako skořice, jsou pevně spjaty také s Vánoci – vyzkoušet proto můžete například vánoční čaje od značky English Tea Shop, do kterých se zakutálelo i jablíčko. Pokud vás lákají spíše ájurvédské čaje, pak jste na správném místě. Kromě jablek v nich najdete také důmyslně namíchanou kombinaci nejrůznějších bylin, které mají harmonizační účinky.
Čaj z jablek – zdroj vlákniny a symbol podzimu
„Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí“, praví jedno známé přísloví a možná na něm něco bude. Jablka jsou velkým zdrojem vlákniny, která je nesmírně důležitá pro zdraví střev, a dokonce může být velmi prospěšná při hubnutí – navozuje totiž pocit sytosti a zahání chuť k jídlu. Na vlákninu jsou bohaté především jablečné slupky, které se výborně hodí pro přípravu čaje, kterému se říká také horké jablko.
Připravte si domácí jablečný čaj
Čaj horké jablko na podzim příjemně prohřeje, a když k němu přidáte i špetku skořice nebo jiné aromatické koření, nebude to mít chybu! Jak na to? Jeho příprava je snadná a můžete při ní klidně popustit uzdu své fantazii. Na jablkový čaj můžete použít nakrájené kostky jablek nebo jen slupky, což je zároveň výborný způsob, jak je zpracovat, pokud jste jablečnou dužinu použili například k přípravě pyré. Vše zalijte horkou vodou a nakonec přidejte špetku skořice a podle chuti doslaďte třeba medem.