Cejlonské čaje zelené
„Dobrý čaj nelze uspěchat!“ To by vám potvrdil snad každý, kdo pracuje na čajové plantáži na Srí Lance. Sběr lístků z čajovníků probíhá tradičním způsobem – ručně a na cejlonský zelený čaj se pečlivě vybírají pouze dva horní listy z každé větvičky. Pokud tedy chcete ochutnat pravou chuť Srí Lanky, vyzkoušejte cejlonský zelený čaj. Všemi deseti vám můžeme doporučit třeba ten od značky Samley. Kromě toho, že je součástí fairtrade spolupráce, podpoříte jeho koupí také vzdělání dětí rodičů, kteří pracují na plantážích.
#ShowMore#
Zelený cejlonský čaj ocení i ti nejnáročnější
Ačkoliv se na Srí Lance pěstuje hlavně černý cejlonský čaj, který je dokonce také symbolem celého ostrova, narazit můžete i na ty zelené. Jejich chuť a vůně je odrazem nadmořské výšky a klimatu, ve kterém čajovník roste. Těšit se můžete na jemné citrusové tóny a velmi vysokou kvalitu výsledného nálevu.
Cejlonský zelený čaj je typický nejen svou delikátní chutí, ale také sníženým obsahem teinu. Tein (kofein) vám spolehlivě dodá energii na dlouhé hodiny a k tomu povzbudí i vaši mysl. Zelený cejlonský čaj je zároveň bohatým zdrojem antioxidantů, které pomáhají chránit buňky v našem těle před negativním vlivem volných radikálů.