Růžová himalájská sůl
Himálajská sůl hrubá růžová, kterou najdete v této kategorii, pochází z Pákistánu, kde se ručně těží a následně suší na slunci. Její zpracování probíhá v souladu s přírodou a nenajdete v ní žádnou chemii, protispékavé látky nebo pohlcovače vlhkosti.
#ShowMore#
Vyzkoušet můžete například tu od naší privátní značky Healing Nature, kterou u nás máme v 500g uzavíratelném balení. A to nejlepší? Himálajská sůl hrubá růžová je stará miliony let a pochází z moře, které v té době ještě nebylo znečištěno plasty ani jiným odpadem, což z ní dělá jednu z nejčistších solí vůbec. Výborně hodí k povrchovému dosolování masa, steaků či pečiva nebo přímo do omáček a polévek.
Himálajská sůl růžová hrubá a její použití v kuchyni
Díky své struktuře se navíc himálajská sůl hrubá snadno dávkuje a je příjemně křupavá. Přesypat ji můžete také do mlýnku na pepř, který má jak estetické, tak i praktické vlastnosti. Spousta z nich umožňuje zvolit hrubost mletí, sůl se vám z něj jen tak nevysype a je hygienický. Růžovou himálajskou hrubozrnnou sůl však můžete používat klidně i k dochucování pokrmů – v omáčkách i polévkách se rozpustí stejně jako jakákoliv jiná sůl.
Obsahuje navíc obrovské množství minerálů a kromě železa, díky kterému získala svou typickou růžovou barvu, v ní najdete také vápník, draslík, sodík, zinek, měď nebo fosfor.
Tip: Vyzkoušejte solankovou koupel, která pohladí nejen vaše tělo ale i smysly. Vaše soukromé lázně vám pomůže vykouzlit třeba himálajská sůl do koupele s bylinkami nebo bez nich.