Černé hořčičné semínko
Hořčičné semínko černé se díky svému silnému aroma velmi často používá v indické kuchyni. Ale chybu rozhodně neuděláte, když jej přidáte k nakládané zelenině, do omáček nebo marinád. Připravit si s ním můžete také nejrůznější směsi koření, jako je například kari.
Z této kategorie můžete vyzkoušet například černé hořčičné semínko od značky Swagat. Pokud však dáváte přednost BIO koření, pak vyzkoušejte hořčičné semínko černé od naší brněnské značky Healing Nature. Nenajdete v něm žádná umělá aromata ani jinou chemii, která by zbytečně zatěžovala organismus. Černé hořčičné semínko si navíc necháváme dovážet přímo z Indie a balíme jej do uzavíratelných sáčků, díky kterým si déle zachová svou chuť i aroma.
#ShowMore#
Hořčice – černá perla středomoří
Hořčice černá pochází původně ze Středomoří a roste i v některých oblastech Asie. Dohromady však existují celkem tři druhy hořčice – černá, žlutá a bílá. Jaký je mezi nimi rozdíl? Plody každé z nich mají jinou intenzitu aroma a liší se od sebe i chutí. Obecně lze říci, že čím světlejší semínko je, tím je zároveň chuťově jemnější. Černé hořčičné semínko je v porovnání s nimi menší, pikantnější a má velmi intenzivní vůni. Černé hořčičné semínko je ideální k nakládání zeleniny, okurek, ale také uzenin nebo zelí a dochutit s ním můžete i houby, maso či ryby. Pokud jej rozemelete, můžete s ním doladit i omáčky, polévky nebo chutney (čatní). Černé hořčičné semínko má v kuchyni daleko širší využití. Málokdo ví, že se báječně hodí na klíčení. Klíčky jsou plné vitamínů a minerálů a můžete si jimi ozdobit třeba chléb s pomazánkou.
Kromě toho patří černé hořčičné semínko mezi ájurvédská koření, která přispívají k lepšímu trávení a zároveň mají prohřívací vlastnosti. Podle ájurvédské medicíny dokonce pomáhá ke zvýšení metabolismu, čím se skvěle hodí jako podpora při hubnutí.