Jednodruhové koření
Pepř je právem považován za krále koření, sůl je nad zlato a bez kmínu by česká gastronomie nebyla tím, čím je dnes. Ať už se hodláte držet osvědčených receptů a zůstanete u místní kuchyně nebo se rozhodnete vyladit svůj kulinářský um nějakou exotikou, jste tady správně. Možná právě v této kategorii najdete jednodruhové koření, které vašim pokrmům dodá poslední špetku k naprosté dokonalosti.
#ShowMore#
Na co se můžete těšit? Kromě těch známějších druhů koření, jako je zmíněný pepř, kmín, zázvor nebo česnek u nás nechybí ani kardamom, koriandr, kurkuma či pravá cejlonská skořice. Nebo byste rádi ochutnali něco opravdu speciálního? Co třeba šafrán? Máme! Vyzkoušet můžete jednodruhová koření naší privátní značky Healing Nature, která si necháváme dovážet až z Indie. Pochází z ekologického zemědělství a vychutnat si ho můžete rovnou v BIO kvalitě. Nechybí u nás ani další známé značky, jako je například Swagat nebo Sattva.
Jednodruhové koření – základ každého (šéf)kuchaře
Koření dává pokrmům chuť i vůní a bez nadsázky můžeme říci, že by se bez něj neobešel zřejmě žádný kuchař. Jednodruhové koření má obrovskou výhodu v tom, že si můžete vybrat, zda vám více vyhovuje mleté nebo celé. Jaký je mezi nimi rozdíl? Celé koření si oproti mletému uchovává svou chuť i aroma mnohem déle a pohodlně jej můžete rozdrtit v hmoždíři nebo použít mlýnek. Mleté jednodruhové koření, jako je například pepř, se lépe hodí do omáček a polévek a nemusíte se zdržovat s jeho drcením. Z obou variant si můžete celkem snadno vyrobit i vlastní kořenicí směsi, které se báječně hodí k přípravě indických jídel a dalších specialit.