Kmín celý
Kmín celý je neodmyslitelnou součástí české i světové kuchyně. Tak schválně, dovedete si bez něj představit třeba takovou česnečku? Jeho chuť i aroma jsou zkrátka výjimečné a stejně fascinující je také jeho cesta do naší kuchyně. Příběh kmínu začíná už hluboko v minulosti – například ve starověkém Egyptě jej lidé používali nejen v gastronomii, ale také jako platidlo i léčivku, které připisovali magické účinky na zdraví. V tomto směru je kmín dodnes známý jako první pomoc při potížích s trávením a nadýmáním, v takovém případě jsou ideální například čaje z kmínu.
#ShowMore#
V této kategorii najdete kmín celý v BIO kvalitě od naší privátní značky Healing Nature a vybrat si můžete konkrétně mezi římským a koptským kmínem. Oba k nám doputovali až z Indie, takže můžete ochutnat jejich autentickou chuť v plné síle. Navíc jsme je zabalili do uzavíratelných sáčků, díky kterým nepřichází o své aroma a zároveň se lépe skladují. A jaký je mezi nimi rozdíl? Římský kmín celý se vyznačuje silně aromatickým a mírně hořkým profilem, zatímco koptský kmín celý má charakteristickou mírně hořčičnou a pepřovou chuť.
Obrovskou výhodou kmínu celého je, že oproti jeho mleté variantě si uchovává mnohem déle svou chuť i aroma. A když ho mírně zahřejete na suché pánvi nebo kapce ghí, dostanete z něj maximum.