Sladké koření
Sladké koření dodává chuť i omamnou vůni celé řadě dezertů, jako jsou buchty, koláče, krémy i zmrzliny. Dokáže sladkým pokrmům dodat i příjemnou nasládlou chuť, díky čemuž můžete naopak ubrat v množství cukru.
V této kategorii máme nejpoužívanější sladké koření, které by ve vaší kuchyni rozhodně nemělo chybět. Najdete u nás například cejlonskou skořici, anýz, kardamon, zázvor, ale také kari, které se kromě pečení báječně hodí také na přípravu nejrůznějších omáček. Sáhnout můžete například po sladkém koření od naší privátní značky Healing Nature, které se pyšní BIO kvalitou, nulovým obsahem chemie a autentickou chutí i vůní. Necháváme si ho navíc dovážet přímo z Indie a následně jej balíme do uzavíratelných sáčků, díky kterým si déle zachová své aroma a čerstvost.
#ShowMore#
Sladké koření do dezertů i slaných pokrmů
Ruku na srdce – dovede se představit štrůdl bez skořice? My rozhodně ne! Kromě něj se báječně hodí také do krémů nebo skořicových šneků, ale běžně se s ní dochucují také omáčky, jako je například rajská. Skořice se výborně kombinuje také s kardamomem, který se můžete přidat do motanců a jiného pečiva. Mezi sladké koření bezesporu patří také anýz, který má své místo například v perníkovém koření. Zázvor dodá dezertům výjimečnou štiplavou chuť a svěží citrusovou vůni a kari nebo kurkumu můžete s klidem přidat do sladkých omáček.
Tip: Sladké koření jako je skořice a kardamon můžete použít také jako ochucovadla do kávy nebo čaje.
Proč přidávat sladké koření (nejen) do dezertů
Kromě toho, že sladké koření dodává pokrmům typickou vůni, podtrhne chuť i dalších přidaných surovin. A to nejlepší? Dosladí dezerty a další pokrmy bez toho, aniž by jim dodávalo zbytečné kalorie navíc. Některé druhy koření mají navíc obrovské množstvé zdravotních benefitů a mohou podpořit nejen vaši imunitu, ale také trávení a celkovou chuť k jídlu.