Koření
Vydejte se s námi na cestu kolem světa! Čeká vás na ní kulinářské dobrodružství v podobě nekonečného spektra vůní, chutí i barev a místy to bude dokonce velmi pikantní. Koření není jen obyčejný pomocník v kuchyni, může zároveň ulevit od mnoha zdravotních neduhů. A tak neváhejte a prohlédněte si náš e-shop – koření, které v něm najdete, pochází z ověřených zdrojů a některé dokonce i z ekologického zemědělství.
#ShowMore#
Tuto kategorii provonělo kvalitní koření z různých koutů světa. Celé nebo mleté? Jednodruhové nebo ve směsích? A co rovnou koření v BIO kvalitě? Pokud vás láká vůně dálek, rozhodně vás nezklame kari, kurkuma nebo garam masala. Jestliže nechcete opouštět pohodlí známé české kuchyně, nevadí. Najdete u nás i základní druhy koření, jako je pepř nebo kmín. A protože víme, že sůl je základ každého pokrmu, nechybí u nás ani himálajská sůl – bílá, černá, červená, růžová, jemně mletá i do mlýnku. V našem e-shopu si můžete pohodlně vybrat luxusní koření, které v běžném obchodě seženete jen těžko. Vylaďte svá jídla k dokonalosti, popusťte uzdu fantazii a uvařte si, na co máte zrovna chuť!
Kvalitní koření je základem chutného jídla
Aby vás jídlo těšilo a zároveň se dobře trávilo, vždy pečlivě vybírejte, jaké koření si pustíte do své kuchyně. Pokud od něj očekáváte skutečnou kvalitu, neměli byste brát jeho výběr na lehkou váhu. Levné koření je z finančního hlediska sice lákavé, ale mějte na paměti, že tak zřejmě nikdy nedosáhnete autentické chuti požadovaného pokrmu. Kvalitní koření, vám naopak otevře dveře do nekonečného světa chutí a vůní. A to stojí za to, co myslíte?
Kvalita jde ruku v ruce se zdravím. Rychlý životní styl, nepravidelná strava, hodně práce nebo málo spánku – to vše může mít za následek celou řadu zdravotních potíží, jako je pocit nafouklého břicha, bolest žaludku nebo hlavy. Zkuste na to jít od kuchyně! Uvařte si alespoň jednou denně teplé jídlo, přidejte do něj to nejlepší koření a dopřejte svým chuťovým buňkám skutečné potěšení z dobře uvařeného jídla.
Druhy koření, které stojí za to ochutnat
Drahé koření, které se nedostane jen tak k někomu – to už je naštěstí dávno minulostí a dnes si jej můžete dopřát celkem běžně. Různé druhy, původ i cena, to nám ale občas může pěkně zamotat hlavu. Které druhy koření byste měli mít doma?
Základem každé kuchyně je kmín a pepř. Hodí se k dochucování téměř všech jídel, které si jen dokážete představit. Kmín je báječný na trávení a pepř zase dokáže pořádně rozpálit omáčky, polévky i maso. A když už jsme u těch ostřejších jídel, vaši pozornost si rozhodně zaslouží chilli, zázvor nebo hořčičné semínko. Příjemně vám prohřejí organismus a láskou pro ně zahoří každý milovník pikantních jídel. Aromatická koření vynikají především svou vůní a patří mezi ně například kardamom, cejlonská skořice, hřebíček nebo fenykl. Rozhodně se však nemusíte bát, že byste je vytáhli pouze během adventu. Uplatní se i v přípravě slaných pokrmů a to možná častěji, než si myslíte. A pokud milujete indická jídla, pravděpodobně jste se setkali i s kurkumou. Často tvoří jejich základ a kromě typicky žluté barvy si ji zamilujete také pro její jemnou a zároveň lehce štiplavou chuť
Ze všech jmenovaných si můžete velice snadno vyrobit své vlastní speciální koření, a pokud se vám do toho moc nechce, nevěšte hlavu. Kořenicí směsi si můžete koupit už hotové. Klasikou je například kari, které doslova vévodí indické kuchyni. Vynechat byste však neměli ani tandoori masala nebo garam masala.
Tip: přečtěte si také, jak správně skladovat koření a bylinky.