Koriandr celý
Na první pohled si ho můžete splést s petrželí, ale jakmile jej ochutnáte, ihned ucítíte obrovský obrovský rozdíl – koriandr. Hvězda asijské, mexické i indické kuchyně, koření králů, ochránce domovů. Jeho vůně je jemná a chutí vám může připomínat pomerančovou kůru. Obrovskou výhodou celého koriandru je, že si mnohem déle zachovává své aroma, které po rozemletí naopak poměrně rychle ztrácí. S koriandrem jste se možná už dávno setkali, hraje totiž důležitou roli v nejrůznějších kořenicích směsích, jako například kari. Přidává se také do čajů, kterým dodává příjemné aroma.
#ShowMore#
Koriandr celý nechybí ani v našem e-shopu a vybrat si ho můžete rovnou v této kategorii. Pokud toužíte ochutnat koriandr v BIO kvalitě, vyzkoušejte třeba ten od naší privátní značky Healing Nature. Pochází z ekologického zemědělství a vyrostl pro vás přímo v Indii.
Jak koriandr celý používat v kuchyni?
Koriandr celý se výborně hodí například k nakládání okurek, řepy, zelí i hub. Dochutíte s ním i maso, ryby, saláty a dokonce také dezerty. Koriandr celý můžete před použitím mírně opražit, díky čemuž se naplno rozvine jeho nezaměnitelné aroma. Pokud jím chcete dochutit například omáčky, stačí ho poté rozdrtit v hmoždíři nebo rozemlít. Pražený celý koriandr je dokonce oblíbenou pochoutkou v Indii, kde se konzumuje nejčastěji po jídle. Podporuje totiž nejen trávení, může pomoci potlačit i zápach z úst. Kromě toho jsou semena (plody) koriandru doslova nabitá antioxidanty, které jsou velkými pomocníky v boji proti oxidativnímu stresu. Chrání buňky v našem těle a tím zabraňují předčasnému stránutí, pomáhají s vylučováním toxinů z těla a tím podporují také imunitní systém.