Koriandr mletý
Co má společného indická, thajská a jihoamerická kuchyně? Koriandr! Nenechte se však zmást, koriandr mletý si našel cestu i do naší domácí kuchyně a jistě jste jej měli možnost ochutnat třeba v nakládané zelenině nebo dokonce v jitrnici či klobáskách. Neobešly by se bez něj ani oblíbené kořenicí směsi jako je kari nebo garam masala, kterým dodává příjemnou svěží vůni. Semínka (plody) mají mírně nasládlou chuť a jejich aroma vám může připomínat citrusy. V dávných dobách lidé věřili, že koriandr přináší do domovů klid, nesmrtelnost a ochranu – ne nadarmo je nazýván jako koření králů.
#ShowMore#
Chcete si vyzkoušet, jak krásně může mletý koriandr vonět? Do této kategorie jsme pro vás přichystali jen to nejlepší od naší brněnské značky Healing Nature. Můžete se těšit na mletý koriandr v BIO kvalitě, který si necháváme dovážet přímo z Indie.
Mletý koriandr a jeho použití v kuchyni
Koriandr mletý se báječně hodí především k oživení chuti masa, ryb, zeleninových salátů nebo chleba. Možná vás však překvapí, že je stejně výborný i nasladko. Často se přidává například do perníkového koření, ale můžete ho použít i do sušenek či kompotů.
Plody koriandru obsahují také velké množství antioxidantů, které pomáhají předcházet poškození buněk volnými radikály. Dokonce přispívají k očištění těla od nejrůznějších toxinů a mohou tak být nesmírně užitečné jak pro náš imunitní systém, tak i pro celý organismus. Mletý koriandr je dále výborným pomocníkem na potíže s močovými cestami, podporuje normální činnost kardiovaskulárního systému i trávení. Aby toho nebylo málo, působí zároveň i na psychické úrovni – stimuluje totiž mozkovou činnost.