Mangové pyré
Pokud i v zimních měsících toužíte po tropickém ovoci v té nejvyšší kvalitě, vyzkoušejte mangové pyré. Pro kuchaře, cukráře i barmany je tato delikatesa připravená z čerstvého manga skutečným požehnáním. Kromě toho vydrží ve spíži neotevřené klidně i celé měsíce, aniž by přišlo o své kvality. Ať už se chystáte připravit některý z exotických pokrmů nebo si chcete vylepšit chuť kaše, palačinek nebo ranního smoothie, nemusíte hned běžet do obchodu a čekat dalších několik dní, než vám doma mango dozraje, budete ho mít konečně vždy po ruce.
#ShowMore#
V této kategorii najdete mango pyré například od značek Swagat nebo Sattva. Vybrat si můžete pyré z manga alphonso nebo kesar. Obě odrůdy jsou jedny z nejkvalitnějších a vynikají sladkou chutí a krémovou texturou. Kromě toho máte také jistotu, že pyré je vždy připraveno pouze z čerstvého a dozrálého manga.
Mango pyré a jeho využití v kuchyni
Mango je exotické ovoce, které se hodí nejen do dezertů, ale také do slaných pokrmů a využívá ho především asijská kuchyně. Pyré z manga je nezbytnou ingrediencí například pro přípravu legendární omáčky chicken mango, ale vyrobit si z něj můžete i mangové čatní nebo další omáčky, kterým chcete dodat nádech exotiky. Výborně chutná také v jogurtech, zmrzlinách, sorbetech nebo smoothie. Pochutnat si na něm však můžete i jen tak a věřte, že si jej zamilujete nejen vy, ale i vaše děti.
Mango v ájurvédě
Mango je často nazýváno králem ovoce nebo ovoce bohů. Původně pochází z Indie, kde jej tamní šlechtici pěstovali v obrovských mangových zahradách. Ájurvédská medicína jej doporučuje k vyrovnání všech tří dóš, ale také jako vynikající výživu pro všech sedm tělesných tkání (dhátus). Mango pyré obohacuje také o antioxidanty, vitamíny i vlákninu a je báječné k doplnění energie, ale také k podpoře imunitního systému.