Kuřecí maso na gril

K létu patří z mnoha důvodů grilování. Nejen proto, že na čerstvém vzduchu a pod otevřeným nebem zkrátka chutná nejlépe, ale je to i skvělá příležitost k tomu pozvat přátele a užít si společně s dobrým jídlem a pitím dlouhé teplé letní noci. Proto jsme dnes pro vás připravili recept na gril.

Suroviny

  • 4 ks kuřecího masa (horní stehna)
  • 4 ks kuřecího masa (paličky)
  • 300 ml bílého jogurtu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce zázvoru
  • 1 lžíce koriandru (drcený)
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • špek (na potření grilu)
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, najemno nastrouhaný zázvor, koriandr, papriku a kurkumu, sůl a pepř. Do marinády naložte kuřecí maso a nechte odležet alespoň 2 hodiny, ideálně ale přes noc.
  2. Maso vyjměte z marinády a nechte lehce okapat. Mřížku grilu potřete špekem a na nepřímém žáru a přiklopené pečte asi 35–40 minut, dokud nebude hotové. Stáhněte ho z grilu, nechte 10 minut odpočinout pod alobalem.