K létu patří z mnoha důvodů grilování. Nejen proto, že na čerstvém vzduchu a pod otevřeným nebem zkrátka chutná nejlépe, ale je to i skvělá příležitost k tomu pozvat přátele a užít si společně s dobrým jídlem a pitím dlouhé teplé letní noci. Proto jsme dnes pro vás připravili recept na gril.
Suroviny
- 4 ks kuřecího masa (horní stehna)
- 4 ks kuřecího masa (paličky)
- 300 ml bílého jogurtu
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce zázvoru
- 1 lžíce koriandru (drcený)
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky kurkumy
- špek (na potření grilu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- V misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, najemno nastrouhaný zázvor, koriandr, papriku a kurkumu, sůl a pepř. Do marinády naložte kuřecí maso a nechte odležet alespoň 2 hodiny, ideálně ale přes noc.
- Maso vyjměte z marinády a nechte lehce okapat. Mřížku grilu potřete špekem a na nepřímém žáru a přiklopené pečte asi 35–40 minut, dokud nebude hotové. Stáhněte ho z grilu, nechte 10 minut odpočinout pod alobalem.