Dnešní recept jsme připravili pro všechny milovníky kořeněného masa. Šťavnatá hovězí kýta má pikantní chuť díky krustě z hořčičných semínek
Doba přípravy: 2 hodiny 15 minut - 6 hodin
Počet porcí: 4 porce
Suroviny
- 2 lžičky hořčičného semínka
- 1 lžička hrubší soli
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžíce tymiánových lístků
- 60 ml olivového oleje + 1 extra lžíci
- 1½ kg hovězí kýty
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypte do hmoždíře a rozdrťte. Pak přilijte olej a smíchejte.
- Hovězí kýtu potřete extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečte ze všech stran do hněda. Pak maso potřete směsí z hmoždíře, dejte ho na mřížku v pekáčku a pečte, dokud nezměkne. Zhruba dvě hodiny do krvava, 4–6 hodin do úplného propečení.
- Přílohu už necháme na vás, bramborovou kaší nebo hranolkama však nic nezkazíte.