Mouky na pečení
Upečte si různé dobroty z kokosové, lněné nebo slunečnicové mouky a dodejte svým dezertům kromě lahodné chuti také pořádnou dávku bílkovin, vitamínů a minerálů. Mouky na pečení v naší nabídce jsou navíc přirozeně bezlepkové, a mnoho z nich se dokonce hodí také pro nízkosacharidovou dietu. Bez výčitek si na nich pochutnají i sportovci nebo lidé trpící celiakií či diabetem.
#ShowMore#
V této kategorii najdete mouky na pečení od naší brněnské značky Healing Nature a za jejich kvalitu dáme ruku do ohně!
Mouky na pečení – které použít?
Rozhodli jste se z nějakého důvodu vyřadit lepek nebo si jen chcete zpestřit svůj jídelníček? Mouky na pečení v této kategorii můžete použít k přípravě nejrůznějších dezertů, koláčů, bábovek či chleba. Které mouky na pečení byste měli mít po ruce?
Kokosovou mouku ocení především diabetici – je přirozeně nasládlá a často se při pečení obejdete bez cukru. Hodí se hlavně do křehkých těst. Upečete s ní výborné sušenky, ale pustit se můžete i do nedělní bábovky či koláčů. V takovém případě je však dobré ji kombinovat s další moukou. Sezamové a slunečnicové mouky jsou zase bohaté na bílkoviny, mají vynikající absorpční schopnosti a připravíte s nimi jak muffiny, tak i nejrůznější buchty a koláče. Konopná a cizrnová mouka dodá těstu jemnou ořechovou chuť a vůni a kromě pečení jsou jako stvořené také k zahuštění omáček a polévek.
Nebojte se mouky na pečení kombinovat
Mouky na pečení můžete používat buďto jednotlivě, nebo je různě kombinovat. Takovou směs lze namíchat jak z klasické, tak i bezlepkové mouky. Druhá varianta přijde vhod především těm, kteří se vyhýbají klasické bílé mouce nebo trpí celiakií či diabetem.