Mouky pro diabetiky
Trpíte diabetem nebo jste se rozhodli cukr ze svého jídelníčku vyřadit? Pokud chcete mít naprostou kontrolu nad tím, co jíte, vyzkoušejte mouky pro diabetiky, se kterými si můžete upéct třeba vlastní chléb. A nejen to! Vyzkoušet můžete také celou řadu receptů, se kterými snadno připravíte také lahodné dezerty, na kterých si pochutnají i lidé s cukrovkou.
#ShowMore#
V této kategorii najdete například kokosovou, lněnou, cizrnovou nebo slunečnicovou mouku, které jsou ideální jak na pečení, tak i vaření. Zvládnete s nimi připravit vynikající koláče, muffiny nebo bábovku a báječně poslouží také jako zahušťovadlo do polévek, omáček nebo na smažení. Každá mouka v této kategorii je ideální pro diabetiky, je výjimečná svou kvalitou a najdete ji pod naší brněnskou značkou Healing Nature.
Jaká mouka je vhodná pro diabetiky?
Mouka vhodná pro diabetiky by měla mít přirozeně nízký glykemický index. Takové vlastnosti má například cizrnová mouka, která je zároveň bohatá na bílkoviny a vlákninu. Připravit s ní kromě pečených dobrot můžete také bezlepkové nudle nebo noky.
Do snídaňové kaše, jogurtu nebo s granolou. Všude tam můžete s chutí použít lněnou mouku. I ona má velmi nízký glykemický index a použít ji můžete i na pečení a vaření.
Skvěle se hodí také sezamová a lněná mouka, které jsou výborné k přípravě krekrů nebo sušenek. Další mouka vhodná pro diabetiky je i ta kokosová. Díky své přirozeně sladké chuti navíc pokrm mírně osladí. Oproti ostatním moukám má však o něco vyšší glykemický index a při pečení je vhodné ji kombinovat s další moukou vhodnou pro diabetiky.