Vaječné nudle
Víte, čím jsou vaječné nudle výjimečné? Mají nezaměnitelnou chuť a texturu a zpravidla také vyšší energetickou hodnotu. Díky vejcím obsahují zároveň i více bílkovin a věřte, že je poznáte hned na první pohled. Mají krásně nažloutlou barvu a jemnou chuť.
#ShowMore#
Vaječné nudle najdete i na našem e-shopu a vyzkoušet můžete třeba ty od české značky Ramdam. Do svého košíku můžete přihodit jak vaječné nudle bez příchutě, tak i s příchutí. Nechybí u nás jak klasické vaječné nudle do polévky, tak i široké nudle s houbami, špenátem nebo různými druhy koření. A na své si příjdou také milovníci pálivých chutí – ty potěší hlavně pálivé nudle s kajenským pepřem a česnekem.
Vaječné nudle jako od babičky
Vaječné nudle najdete většinou i v té nejmenší samoobsluze a vyznat se v nich může být někdy pěkný oříšek. Často v jejich složení najdete nejrůznější umělá aromata, barviva nebo jinou zbytečnou chemii. Proč zbytečnou? V případě, že si vyberete vaječné nudle, jejichž ingredience tvoří kvalitní suroviny, není žádná chemie třeba. Přesně takové najdete u nás! Obsahují pouze pár základních ingrediencí, jako je mouka, vejce či voda a v případě těch ochucených také kvalitní koření a nejrůznější sušené přísady.
Vaječné nudle podobně jako ostatní těstoviny se výborně hodí například jako zavářka do polévky, ale servírovat je můžete také k nejrůznějším omáčkám. Můžete je podávat k masu, zapékat nebo z nich vykouzlit vynikající těstovinový salát.
Jak připravit vaječné nudle?
Velice snadno! Stačí je uvařit ve vroucí osolené vodě. Přesnou dobu vaření najdete vždy na konkrétním obale, ale zpravidla vám jejich příprava nezabere více než pár minut. Na závěr je nezapomeňte propláchnout pod studenou vodou. Jednak tím zastavíte proces vaření a zároveň zabráníte jejich slepení. Tak dobrou chuť!