Pálivé nudle
Věděli jste, že pálivé nudle nejsou jen o intenzivní chuti? Na svůj talíř si můžete kromě chutného jídla naservírovat i špetku dobré nálady. Pálivé pokrmy totiž stimulují tvorbu endorfinů, což jsou hormony dobré nálady – takže nejen, že si pochutnáte, budete se navíc cítit báječně!
#ShowMore#
V této kategorii najdete pálivé nudle od české značky Ramdam, která si na svém řemeslu skutečně zakládá. Jejich těstoviny neobsahují žádnou zbytečnou chemii, umělá aromata ani ochucovadla. Jejich základem jsou kvalitní ingredience a různé druhy koření.
Pálivé nudle v kuchyni
Pálivé nudle jsou velmi oblíbené napříč celým světem. Pokud bychom však měli jmenovat jediný kontinent, kde na ně milovníci pikantních jídel skutečně nedají dopustit, pak by to byla bezesporu Asie. Ať už milujete asijskou kuchyni nebo rádi vaříte podle vlastních receptů, pálivé nudle si okamžitě oblíbíte – důvodů je hned několik.
Pálivé nudle se výborně hodí ve studené i teplé kuchyni. V mžiku s nimi připravíte vynikající hlavní chod – můžete je dle libosti přelít sýrovou, smetanovou nebo rajčatovou omáčkou a skvěle chutnají také k masu nebo krevetám. To ale zdaleka není všechno. Pálivé nudle můžete použít také jako základ do těstovinových salátů. A pokud je navíc přelijete například dresinkem ze zakysané smetany, jejich pikantní chuť tím jednoduše snížíte.
Kromě toho, že mají pálivé nudle v kuchyni velmi široké uplatnění, jsou také jednoduché na přípravu. Stačí je vložit do vroucí vody a dle návodu na obale uvařit – většinou se vaří 4 až 6 minut. Na závěr je přelijte studenou vodou. Zastavíte tím proces vaření a zároveň předejdete slepení nudlí.
Proč jsou pálivé nudle pálivé?
Za pikantní chutí nudlí stojí pálivé koření, jako je například chilli nebo pepř. V případě chilli se při přípravě nudlí používá často například pasta, ale výjimkou není ani klasické sypké koření. Kromě pepře můžete ve složení pálivých nudlí najít také česnek nebo sladkou papriku.