Polévkové těstoviny
Polévka je grunt, to věděli už i naši předkové. Takový vývar dokáže báječně připravit naše trávení na další chod a většina z nás po něm sáhne i tehdy, pokud kolem řádí bacily. Polévky dokáží tělo příjemně prohřát, obsahují celou řadu důležitých vitamínů a minerálů a navíc výborně chutnají. Klasický vývar se však neobejde bez nudlí do polévky. Ty by měly být vyrobeny z kvalitních ingrediencí, díky kterým budou chutnat zkrátka fantasticky!
#ShowMore#
Hledáte poctivé těstoviny do polévky, které budou chutnat jako od babičky? Právě jste je našli! Vyzkoušet můžete například těstoviny do polévky od značky Ramdam. Jedná se o českou firmu, která se během výroby těstovin vyhýbá chemii a to je na jejich chuti zkrátka znát. V žádné kuchyni by neměly chybět klasické těstoviny do polévky (vlasové nudle), ale skvělé jsou také ochucené těstoviny s kořením, jako je například kurkuma.
Jak vybrat nejlepší těstoviny do polévky?
Věděli jste, že ne všechny těstoviny se hodí do polévek? Některé jsou příliš velké, jiné se rychle rozvaří. Jak tedy vybrat ty nejlepší polévkové těstoviny? Mezi nejoblíbenější rozhodně patří klasické polévkové nudle. Vyzkoušet však můžete také těstoviny do polévky v nejrůznějších tvarech – ty milují hlavně naši nejmenší.
Pár tipů, jak uvařit těstoviny do polévky
Ať už vyberete jakékoliv těstoviny do polévky, důležité je umět je správně připravit. Ale nebojte se, nejde o nic složitého. Některé recepty doporučují vařit těstoviny přímo v polévce. To ale může mít za následek příliš hustou konzistenci. Proto je doporučujeme vařit raději zvlášť a těstoviny do polévky přidat až na závěr. To platí dvojnásob, pokud plánujete polévku uchovávat na později. Těstoviny do polévky mají totiž tendenci nasávat vodu a jejich konzistence by se mohla změnit.
Těstoviny do polévky vložte do vroucí osolené vody a vařte do změknutí. Délka vaření se může lišit podle tloušťky těstovin do polévky, proto se vždy řiďte návodem, který najdete na obale. Po uvaření je můžete propláchnout studenou vodou, zabráníte tak jejich slepení.