Mrkvový krém s černuchou

Nevíme jak vy, ale my polévky milujeme! Dnes pro vás máme jednu jarní s černuchou setou - mrkvový krémTato výživná a chutná polévka je skvělou volbou pro ty, kteří si rádi pochutnají na zdravém jídle plném přírodních ingrediencí. Kombinace sladkých mrkví a výrazné chuti černuchy přináší přináší skvělou kombinaci chutí a výživných látek. V tomto blogovém článku vám představíme jednoduchý recept na přípravu tohoto krémového a osvěžujícího pokrmu, který vám dodá energii a podpoří vaše zdraví. Připravte si veškeré kuchyňské náčiní, jdeme na to!
 
Počet porcí: 6 porcí
Doba přípravy: 30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci na přepuštěném másle zpěňte nadrobno nasekanou cibuli – cca 5 minut.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev a semínka fenyklu, restujte a stále občas míchejte - dalších 5 minut.
  3. Zalijte mandlovým „mlékem“ a vývarem. Osolte, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte pod poklicí do změknutí mrkve.
  4. Hotovou směs rozmixujte mixérem.
  5. Dochuťte citrónovou šťávou.
  6. Podávejte na talíři posypané koprem a zdobeném pestem.
  7. A teď to nejdůležitější! Posypte polévku černuchou setou a jedlými květy.
 
Pokud nevíte, proč právě černuchu (známou také jako černý kmín) zařadit do vaření, zde máte pár důvodů:
  • Má antibiotické a antiseptické účinky.
  • Obsahuje vitamíny A, řady B1, B2, B3, B6, kyselinu listovou, D, E a F, minerály a stopové prvky Ca, Mg, Fe, Zn, P, Cu, K a mastné nenasycené kyseliny OMEGA 3 a 6.
  • Snižuje hladinu krevního cukru, takže je ideální pro cukrovkáře. Snižuje krevní tlak, buďte opatrní, pokud máte nízký tlak.
  • Ničí střevní parazity a harmonizuje trávení.