Nevíme jak vy, ale my polévky milujeme! Dnes pro vás máme jednu jarní s černuchou setou - mrkvový krém. Tato výživná a chutná polévka je skvělou volbou pro ty, kteří si rádi pochutnají na zdravém jídle plném přírodních ingrediencí. Kombinace sladkých mrkví a výrazné chuti černuchy přináší přináší skvělou kombinaci chutí a výživných látek. V tomto blogovém článku vám představíme jednoduchý recept na přípravu tohoto krémového a osvěžujícího pokrmu, který vám dodá energii a podpoří vaše zdraví. Připravte si veškeré kuchyňské náčiní, jdeme na to!
Počet porcí: 6 porcí
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny
- 3 hrnky mrkve nakrájené na kolečka
- 1 velkou cibuli nasekanou nadrobno
- 1,5 hrnku mandlového mléka
- 3,5 hrnku zeleninového vývaru
- 1 lžíce nasekaného kopru
- 1 lžičku semínek BIO fenyklu
- 1 lžíci přepuštěného Ghí másla
- 2 lžičky citrónové šťávy
- sůl
- černucha setá
- jedlé květy a pesto na ozdobu
Postup přípravy
- V hrnci na přepuštěném másle zpěňte nadrobno nasekanou cibuli – cca 5 minut.
- Přidejte nakrájenou mrkev a semínka fenyklu, restujte a stále občas míchejte - dalších 5 minut.
- Zalijte mandlovým „mlékem“ a vývarem. Osolte, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte pod poklicí do změknutí mrkve.
- Hotovou směs rozmixujte mixérem.
- Dochuťte citrónovou šťávou.
- Podávejte na talíři posypané koprem a zdobeném pestem.
- A teď to nejdůležitější! Posypte polévku černuchou setou a jedlými květy.
Pokud nevíte, proč právě černuchu (známou také jako černý kmín) zařadit do vaření, zde máte pár důvodů:
- Má antibiotické a antiseptické účinky.
- Obsahuje vitamíny A, řady B1, B2, B3, B6, kyselinu listovou, D, E a F, minerály a stopové prvky Ca, Mg, Fe, Zn, P, Cu, K a mastné nenasycené kyseliny OMEGA 3 a 6.
- Snižuje hladinu krevního cukru, takže je ideální pro cukrovkáře. Snižuje krevní tlak, buďte opatrní, pokud máte nízký tlak.
- Ničí střevní parazity a harmonizuje trávení.