K podzimu samozřejmě patří teplé polévky. Dnes pro vás máme jeden recept, se kterou si ji můžete připravit!
Suroviny
- 100 g rýže basmati super white
- 60 g červené čočky
- 4-5 stonků kadeřavé kapusty
- přidat můžete mrkev, fenykl, topinambur, batát či tuřín
- čerstvou petrželku
- ghí máslo (nebo kokosový olej)
- sůl
- špetku asafoetidy a galgantu (není nutné, pokud běžně nepoužíváte)
- 1,3 l vody
- 1 polévkovou lžíci koriandrových semínek
- 1 polévkovou lžíci římského kmínu
- 2 čajové lžičky fenyklových semínek
- 1 polévkovou lžičku kurkumy
- 1 čajovou lžíci mletého zázvoru
Postup přípravy
- Na ghee osmahnete na malé kostičky nakrájenou mrkev či jinou zeleninu.
- Přidáte propláchnutou rýži, na malé kousky nakrájené stonky kadeřavé kapusty (listy až na závěr), petrželku a zalijete vodou.
- Osolíte a vaříte cca 15 minut.
- Mezitím si namočíte na 15 minut červenou čočku a natrháte listy kapusty na menší kousky.
- Červenou čočku přidáte, až bude rýže poloměkká a budete vařit, dokud čočka i rýže nezměknou.
- V malé pánvi si zahřejete ghee máslo, přidáte všechno koření, špetku asafoetidy a galgantu a směs zahřejete, aby vám pustila aroma.
- Potom ji nalijete do polévky, přidáte listy kapusty a odstavíte z ohně.