Rýžová ájurvédská polévka

K podzimu samozřejmě patří teplé polévky. Dnes pro vás máme jeden recept, se kterou si ji můžete připravit!

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na ghee osmahnete na malé kostičky nakrájenou mrkev či jinou zeleninu.
  2. Přidáte propláchnutou rýži, na malé kousky nakrájené stonky kadeřavé kapusty (listy až na závěr), petrželku a zalijete vodou.
  3. Osolíte a vaříte cca 15 minut.
  4. Mezitím si namočíte na 15 minut červenou čočku a natrháte listy kapusty na menší kousky.
  5. Červenou čočku přidáte, až bude rýže poloměkká a budete vařit, dokud čočka i rýže nezměknou.
  6. V malé pánvi si zahřejete ghee máslo, přidáte všechno koření, špetku asafoetidy a galgantu a směs zahřejete, aby vám pustila aroma.
  7. Potom ji nalijete do polévky, přidáte listy kapusty a odstavíte z ohně.