Takový pohodový podzimní večer s přáteli s sebou nese také dobré jídlo! Máme pro vás recept na sezónní předkrm (nebo naopak dezert dle vašich zvyků) s podzimními chutěmi.
Pochutnejte si hruškovém carpacciu - svačině nabité zdravými tuky, kterým oslníte každou návštěvu.
Doba přípravy: 20 minut
Suroviny
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce balzamikového octa
- sůl
- pepř mletý
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 2 lžíce ořechového oleje
- 40 g parmazánu
- 4 ks hrušky (středně velké, zralé)
- 1 lžíci lískových oříšků (sekaných)
- 100 g rukoly
Postup přípravy
- Javorový sirup, ocet, sůl a pepř dobře promíchejte.
- Do směsi dobře zašlehejte oba druhy oleje.
- Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Rukolu propláchněte, vodu dobře oklepejte a odřízněte případné tuhé stonky.
- Hrušky omyjte, otřete dosucha a napříč nakrájejte na velmi tenké plátky.
- Vějířovitě rozložte na talířek, do středu navršte rukolu a sýr, vše zakápněte zálivkou a podávejte posypané drcenými oříšky.