Veganská cizrnová omeleta

Nejíte z nějakého důvodu vejce a chybí vám omeleta? Vyzkoušejte tuhle z cizrnové mouky dochucenou černou himálajskou solí Kala Namak a už nebudete chtít jinou. Díky své typicky vajíčkové chuti dodá šmrnc každému pokrmu.

Suroviny

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte cizrnovou mouku, černou sůl, pepř, popř. další koření.
  2. Pomocí metličky zamíchejte do sypkých ingrediencí vodu a rozmíchejte na hladkou kaši bez hrudek.
  3. Na nepřilnavou pánev nakapejte trochu oleje.
  4. Nalijte připravené těsto a opékejte asi 3-4 minuty, dokud nepůjde omeleta otočit.
  5. Poté ji opékejte z druhé strany opět cca 2 minuty.
  6. Vyladit si ji můžete třeba tak, že na oleji osmahnete žampióny, měsíčky cibule, uzené tofu nebo třeba hrášek.