Nejíte z nějakého důvodu vejce a chybí vám omeleta? Vyzkoušejte tuhle z cizrnové mouky dochucenou černou himálajskou solí Kala Namak a už nebudete chtít jinou. Díky své typicky vajíčkové chuti dodá šmrnc každému pokrmu.
Suroviny
- 120 g cizrnové mouky
- 250 ml vody
- ½ lžičky jídelní himálajské černé soli (Kala namak)
- pepř
- volitelně prášek ze sušené cibule
Postup přípravy
- V míse smíchejte cizrnovou mouku, černou sůl, pepř, popř. další koření.
- Pomocí metličky zamíchejte do sypkých ingrediencí vodu a rozmíchejte na hladkou kaši bez hrudek.
- Na nepřilnavou pánev nakapejte trochu oleje.
- Nalijte připravené těsto a opékejte asi 3-4 minuty, dokud nepůjde omeleta otočit.
- Poté ji opékejte z druhé strany opět cca 2 minuty.
- Vyladit si ji můžete třeba tak, že na oleji osmahnete žampióny, měsíčky cibule, uzené tofu nebo třeba hrášek.