Zelené nudle se špenátovým pestem

Užijte si tradiční italskou atmosféru během Velikonoc s tímto lahodným zeleným jídlem na zelený čtvrtek. Těstoviny se špenátovým pestem jsou skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat sváteční pokrm plný čerstvých a zdravých ingrediencí.

Suroviny

  • 300 g špenátových širokých nudlí
  • 100 g špenátových listů
  • 50 g loupaných mandlí
  • 100 ml olivového oleje
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 2 rajčata
  • stroužek česneku
  • citrónová šťáva
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Umyjte špenátové listy, prolisujte česnek, nastrouhejte parmezán.
  2. Vše dejte společně s mandlemi do mixéru a rozmixujte na kaši.
  3. Postupně do směsi přilévejte olej.
  4. Mixujte, dokud nebude mít pesto správnou konzistenci – musí být husté, ale šťavnaté.
  5. Nakonec pastu osolte, opepřete a dochuťte citrónovou šťávou - základ na těstoviny máte hotový.
  6. Dejte špenátové těstoviny do osolené vody a vařte dle návodu na obalu.
  7. Až budou takzvaně al dente, tedy na skus, sceďte je a v hrnci zamíchejte s pestem
  8. Servírujte s nakrájenými rajčaty a parmezánem.

Tak co? Chutnalo vám? Pokud si nevíte rady s výběry produktů, napište nám na produkty@day-spa.cz