Užijte si tradiční italskou atmosféru během Velikonoc s tímto lahodným zeleným jídlem na zelený čtvrtek. Těstoviny se špenátovým pestem jsou skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat sváteční pokrm plný čerstvých a zdravých ingrediencí.
Suroviny
- 300 g špenátových širokých nudlí
- 100 g špenátových listů
- 50 g loupaných mandlí
- 100 ml olivového oleje
- 50 g strouhaného parmazánu
- 2 rajčata
- stroužek česneku
- citrónová šťáva
- sůl a pepř
Postup přípravy
- Umyjte špenátové listy, prolisujte česnek, nastrouhejte parmezán.
- Vše dejte společně s mandlemi do mixéru a rozmixujte na kaši.
- Postupně do směsi přilévejte olej.
- Mixujte, dokud nebude mít pesto správnou konzistenci – musí být husté, ale šťavnaté.
- Nakonec pastu osolte, opepřete a dochuťte citrónovou šťávou - základ na těstoviny máte hotový.
- Dejte špenátové těstoviny do osolené vody a vařte dle návodu na obalu.
- Až budou takzvaně al dente, tedy na skus, sceďte je a v hrnci zamíchejte s pestem
- Servírujte s nakrájenými rajčaty a parmezánem.
Tak co? Chutnalo vám? Pokud si nevíte rady s výběry produktů, napište nám na produkty@day-spa.cz.