Kaalar basmati rýže
Kaalar basmati je rýže pocházející ze stejnojmenné oblasti v Panžábu (Pákistán a Indie). Jedná se o místo, kde se střídají krátké teplé dny a chladné dlouhé noci, což vytváří pro pěstování basmati rýže naprosto ideální podmínky. Není proto divu, že je právě Kaalar již několik desetiletí právem spojován s produkcí té nejkvalitnější a nejchutnější rýže na světě. V této kategorii si můžete vybrat Kaalar basmati s extra dlouhým zrnem nebo můžete vyzkoušet super bílou basmati rýži, která má oproti ‚‚klasické‘‘ basmatce jemnější chuť i texturu.
Jak s Kaalar basmati naložit v kuchyni? Hodí se nejen k indickým pokrmům, ale také jako příloha k nejrůznějším druhům masa i ryb, zeleniny nebo k luštěninám. Obsahuje navíc vitamíny, jako je například vitamín B1 a B6 či komplexní sacharidy a je velice snadno stravitelná. Kaalar basmati rýže se proto báječně hodí do redukčního jídelníčku a zamilují si ji i vyznavači zdravého životního stylu a kvalitního jídla.