Dnes pro vás máme tip na lehkou a zdravou večeři! Salát s červenou čočkou. Červená čočka má tu výhodu, že se nemusí dopředu namáčet, takže je její příprava opravdu rychlá. Má nasládlou oříškovou chuť, která bude chutnat i dětem.
Suroviny
- červená čočka 400 g
- mix salátu (čekanka, ledový a římský salát, mrkev) 300 g
- citron 1 ks
- olivový olej 4 lžíce
- med 1 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžíce
- sůl
- namletý černý pepř
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- Červenou čočku dejte vařit do dvojnásobného množství vody na 8 minut
- Přidejte trochu šťávy z citronu pro zachování barvy
- Poté slijte a vmíchejte do mísy se salátovou směsí
- Připravte si dresink z oleje, šťávy a kůry z citronu, medu, hořčice, soli, pepře a natrhané petrželky
- Zlehka vmíchejte do salátu