Salát s červenou čočkou

Dnes pro vás máme tip na lehkou a zdravou večeři! Salát s červenou čočkou. Červená čočka má tu výhodu, že se nemusí dopředu namáčet, takže je její příprava opravdu rychlá. Má nasládlou oříškovou chuť, která bude chutnat i dětem. 

Suroviny

  • červená čočka 400 g
  • mix salátu (čekanka, ledový a římský salát, mrkev) 300 g
  • citron 1 ks
  • olivový olej 4 lžíce
  • med 1 lžíce
  • dijonská hořčice 1 lžíce
  • sůl
  • namletý černý pepř
  • hladkolistá petržel

Postup přípravy

  1. Červenou čočku dejte vařit do dvojnásobného množství vody na 8 minut
  2. Přidejte trochu šťávy z citronu pro zachování barvy
  3. Poté slijte a vmíchejte do mísy se salátovou směsí
  4. Připravte si dresink z oleje, šťávy a kůry z citronu, medu, hořčice, soli, pepře a natrhané petrželky
  5. Zlehka vmíchejte do salátu