Skořice a sváteční období doprovázející Vánoce - to si spojí snad každý z nás. Dáváme ji do zázvorového čaje, svařáku, jídla a hlavně cukroví. A přesně na to jsme vám připravili recept!
Suroviny
NA HVĚZDIČKY
- 140 g pšeničné hladké mouky
- 140 g moučkového cukru
- 140 g másla
- 80 g nastrouhaných ořechů
- 1/2 dcl mléka
- 1 žloutek
- 3 lžičky mleté skořice
- kypřící prášek do pečiva
- sůl
- mouku (na vál)
POLEVA
- 1 bílek
- 1 balení skořicového cukru
- 1 lžíce cukru krupice
Postup přípravy
- Všechny ingredience si vytáhneme a nachystáme alespoň 1 hodinu předem, aby měly pokojovou teplotu a máslo změklo.
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, oříšky, skořici, sůl, prášek do pečiva, žloutek a změklé máslo a vypracujeme těsto, které se bude zpočátku rozpadat. Po lžících do něj začneme přidávat mléko, až vypracujeme vláčné a elastické těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi hodinu odležet v chladničce.
- Po vychladnutí těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, vykrojíme z něj formičkou libovolně velké hvězdičky a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení.
- Bílek ušleháme se skořicovým i klasickým cukrem (vzhledem ke skořici však nevznikne sníh, ale tekutá lepivá hmota) a metličkou potřeme každou hvězdičku zvlášť.
- Dáme péct do trouby při 180 °C zhruba na 10 minut dozlatova.
Jaké cukroví připravujete na svátky vy? Pochlubte se se svými výtvory – můžete třeba na našem Facebooku nebo Instagramu. Pokud potřebujete poradit s výběrem ingrediencí, rádi vám poradíme na produkty@day-spa.cz.