Máme pro vás recept na košíčky a rovnou jsme pro vás nachystali dvě varianty náplně! Můžete vyzkoušet jednu, druhou nebo rovnou obě.
Suroviny na košíčky
Postup přípravy
- Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme špetku soli a promícháme.
- Přidáme povolené ghí a pomocí nože ho v mouce rozsekáme. Následně rychle vypracujeme hladké a lesklé těsto. To zabalíme do fólie a necháme ideálně alespoň hodinu odpočinout v ledničce.
- Z těsta tvoříme kuličky, které vtlačíme do vymazaných formiček. Nebo těsto rozválíme, vykrojíme pomocí koleček a prsty lehce přimáčkneme k okrajům formiček.
- Pečeme při 180 °C asi 10 minut. Délku pečení však přizpůsobíme velikosti formiček - pokud máme malé formičky, pečeme kratší dobu. Pokud si nejsme jisti časem, tak hlídáme, těsto by mělo být upečeno dozlatova.
Suroviny na skořicový krém
- tuhá část plechovky kokosového krému
- 1 lžíce skořice
- špetka muškátového oříšku
- špetka mletého hřebíčku
- špetka mletého badyánu
- nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného pomeranče
Postup přípravy skořicového krému
- Kokosový krém vyšleháme a vmícháme do něj všechno koření a kůru.
- Vzniklý krém dáme do cukrářského sáčku a necháme odpočinout v lednici alespoň půl hodiny.
- Naplníme košíčky a dáme znova ztuhnout do lednice.
Suroviny na krém z bílé čokolády
- tuhá část plechovky kokosového krému
- 1/2 tabulky bílé čokolády
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 lžíce citronové kůry a šťávy
Postup přípravy krému z bílé čokolády
- Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní a necháme trochu vychladnout.
- Mezitím si ušleháme kokosový krém se šťávou a kůrou z citronu a vanilkovým extraktem.
- Vzniklý krém dáme do cukrářského sáčku a necháme odpočinout v lednici alespoň půl hodiny.
- Naplníme košíčky a dáme znova ztuhnout do lednice.
Jaké cukroví připravujete na svátky vy? Pochlubte se se svými výtvory – můžete třeba na našem Facebooku nebo Instagramu. Pokud potřebujete poradit s výběrem ingrediencí, rádi vám poradíme na produkty@day-spa.cz.