Vánoční perníčky Low Carb

Jakmile domovem zavoní perníčky, rozlije se do každého koutu příjemná předvánoční nálada. Perníčky jsou klasickým cukrovím, které nechybí snad v žádné domácnosti. Stejně jako pařížské rohlíčky si i toto tradiční cukroví letos můžete upéct jako low-carb ze slunečnicové mouky a také si s naším receptem vyzkoušíte vyrobit domácí perníkové koření.

Slunečnicová mouka – kamarádka s celiaky i diabetiky

Slunečnicová mouka se vyrábí rozemletím slunečnicových semínek – ta se pak promění v jemnou práškovou texturu. Slunečnicová mouka je skvělou alternativou pšeničné mouky při bezlepkovém pečení, někteří pekaři jí navíc dávají přednost před mandlovou moukou, protože ji mohou konzumovat také osoby s alergií na oříšky. Vedle toho jsou slunečnicová semínka plná živin, jako je vitamin B1, vitamin E, měď, antioxidanty, bílkoviny a vláknina – o všech je známo, že kontrolují hladinu cukru v krvi. Cukroví ze slunečnicové nebo třeba i kokosové mouky si tak mohou dopřát i diabetici.

11_2022 Vánoční perníčky Low Carb

Suroviny

PERNÍKOVÉ KOŘENÍ

Postup přípravy

  1. Smíchejte veškeré perníkové koření a odložte stranou.
  2. Důkladně promíchejte veškeré sypké ingredience včetně vyrobeného perníkového koření, pak přidejte vejce a rozpuštěný kokosový olej. Těsto zpracujte, zabalte do fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.
  3. Druhý den vytáhněte těsto a vyválejte na zhruba 3 mm tlustý plát. Doporučujeme jej podsypat trochou slunečnicové mouky, aby se nelepilo. Vykrajujte dle fantazie a vyskládejte na plech.
  4. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 10 minut. Po vychladnutí můžete dozdobit dle vašich zvyklostí a kreativity.

Co říkáte na tuto variantu perníčků? Pochlubte se se svými výtvory – můžete třeba na našem Facebooku nebo Instagramu. Pokud potřebujete poradit s výběrem ingrediencí, rádi vám poradíme na produkty@day-spa.cz.