Veganské těstoviny
Pokud si myslíte, že k výrobě těstovin nutně potřebujete vejce a mléko, jste na omylu. Přesvědčit se o tom můžete přímo v této kategorii. Najde tady veganské těstoviny, v jejichž složení nenajdete žádné ingredience živočišného původu, a dokonce ani stopy po umělých aromatech nebo barvivech.
#ShowMore#
Veganské těstoviny bývají navíc často bohaté také na vlákninu a bílkoviny a výborně se hodí také do jídelníčku sportovců a milovníků zdravého životního stylu.
Jak se vyrábí veganské těstoviny?
Veganské těstoviny jsou těstoviny, které neobsahují žádné živočišné produkty. Co to znamená? Do těsta se při jeho přípravě nepřidává vejce ano mléko. Naopak do něj patří pouze takové ingredience, které jsou čistě rostlinného původu. Často se zároveň jedná také o bezlepkové těstoviny vyrobené například z rýže nebo různých druhů luštěnin.
Veganské těstoviny – recepty, které si zamilujete
Čerstvá nebo sušená rajčata, špenát, houby nebo ořechy… To je jen hrstka surovin, které ve spojení s veganskými těstovinami chutnají zkrátka výborně. Veganské těstoviny můžete zapékat nebo servírovat k omáčkám, jejichž základem je rostlinná smetana nebo kokosové mléko. Možností je zkrátka celá řada. Připravit si k nim můžete například veganskou boloňskou omáčku z vlašských ořechů. Mňam!
Vegan těstoviny a jejich příprava
Kromě toho, že veganské těstoviny báječně chutnají, jsou zároveň velice jednoduché na přípravu. Stačí je pár minut povařit ve vroucí, mírně osolené vodě a… To je vše! Jednoduché, že? Myslete však na to, že doba vaření se může lišit v závislosti na typu těstovin, ale obecně platí, že by měly být „al dente“ – tedy na skus.