Asijské koření
Co se vám vybaví, když se řekne Asie? Bez pochyby jde o největší a zároveň nejlidnatější kontinent, který je typický svou pestrobarevnou a voňavou kuchyní. Nenechte se však zmást. Asie se neomezuje pouze na čínskou nebo vietnamskou kuchyni, zahrnuje také Indii. A v čem tkví její tajemství? Základem je asijské koření! A právě to najdete i v této kategorii. Koriandr, garam masala, zázvor nebo kardamom – to vše by vám doma rozhodně nemělo chybět. Vyzkoušejte nejrůznější chutě, vůně i značky a vydejte se s námi objevovat svět!
#ShowMore#
Hledáte skutečnou lahůdku? Pak vám můžeme doporučit třeba asijské koření od naší značky Healing Nature, které k nám putuje až z Indie. Pyšní se nejen BIO kvalitou, ale také autentickým aroma, díky kterému budou vaše pokrmy chutnat jako z asijské restaurace. Sáhnout můžete také po značkách TRS nebo Swagat.
Typické asijské koření, které byste měli mít vždy po ruce
Asijská kuchyně je charakteristická tím, že pro každý druh pokrmu používá nejrůznější koření a ochucovadla, která mají za úkol zvýraznit vůni jídel a dodat jim typickou, pro nás často exotickou chuť. Bez čeho se při vaření asijských, vietnamských nebo indických pokrmů rozhodně neobejdete, je typické asijské koření! Které to je?
Ve vašem šuplíku by rozhodně neměl chybět koriandr, který celé řadě pokrmů dodává autentickou chuť i vůni. Kromě toho navíc podporuje i trávení a imunitu. Další asijské koření, na které byste neměli zapomenout je rozhodně zázvor. Podpoří funkci dýchacích cest, dodá vašemu tělu potřebné antioxidanty a chuťové pohárky pošimrá svou lehce štiplavou chutí. Zázvor si můžeme celkem lehce splést s kurkumou, dalším asijským kořením, které pokrmům dodává typickou kanárkově žlutou barvu. Ani kurkuma nezůstává pozadu a kromě skvělé chuti se stará také o normální činnost jater a krásnou pleť. Velmi často se v asijské kuchyni používá také hořčičné semínko, černý kmín (černucha) nebo adžvan.
Dáváte přednost raději směsi koření? K dochucení mletého masa se výborně hodí garam masala a pokud kuchařskou zástěru nosíte nejraději za grilem, pak rozhodně neváhejte vyzkoušet tandoori koření, které se hodí k marinování. Trikatu vás zase spolehlivě rozpálí a kari je báječné do smetanových omáček.
Tip. Asijské koření ale zdaleka není to jediné, bez čeho se tamní kuchaři neobejdou. Aby byla chuť vašich pokrmů skutečně autentická, nebojte se používat také kokosové mléko.