Exotické koření
Milovníci exotické kuchyně zbystřete! V této kategorii najdete exotické koření, které vás zavede do různých koutů světa a věřte, že se rozhodně nebudete nudit. Vyzkoušet můžete oblíbené směsi koření, jako je garam a tandoori masala nebo trikatu. Na své si přijdou i ti, kteří nedají dopustit na jednodruhové koření – nechybí u nás římský kmín, hořčičné semínko, kurkuma nebo adžvan, a dokonce ani velmi vzácný šafrán. A ten, kdo má rád ohnivé a intenzivní chutě, může sáhnout po extra pálivém chilli nebo kari.
#ShowMore#
Cestujte s vařečkou v ruce!
Vydejte se s námi za kulinářským dobrodružstvím a objevte svět pestrobarevných chutí a vůní z pohodlí své kuchyně! Exotické koření je nedílnou součástí asijských pokrmů a báječně s ním dochutíte celou řadu omáček, zeleniny, rýže i luštěnin, jako čočka nebo cizrna.
Přestože je Indie na míle vzdálená, můžete do tamní kuchyně nahlédnout, aniž byste museli opouštět pohodlí domova. Pro indickou kuchyni je typické exotické koření, jako je pískavice, římský kmín nebo kari. A rozhodně by nebyla tím, čím je dnes bez legendárních směsí, kterým se obecně říká masala. Ve Vietnamu zase nedají dopustit na koriandr a v Číně si libují třeba v anýzu.
Exotické koření a jeho účinky na zdraví
Exotické koření plní v mnoha kulturách po celém světě i celou řadu praktických funkcí. Konzervují potraviny, dodávají jim chuť a vůni a v neposlední řadě obohacují jídlo o vitamíny, minerály a další látky, které jsou důležité pro naše zdraví. Exotické koření se používá také v ájurvédské kuchyni. Ájurvéda totiž věří, že kvalitní koření je důležité pro zdraví trávicího ohně neboli Agni, a dokonce dokáže proměnit těžká jídla v taková, po kterých se budete cítit jako pírko.