Orientální koření
Orientální kuchyně vás přenese rovnou do pohádek tisíce a jedné noci. Jejím základem je orientální koření, které urazilo tisíce kilometrů napříč hedvábnou stezkou, než konečně doputovalo až k nám do Evropy. Dnes si můžeme uvařit lahodné pokrmy z Asie a Dálného východu třeba na chatě uprostřed lesa. Co k tomu budete potřebovat? Kvalitní orientální koření, které je základním pilířem všech orientálních pokrmů.
#ShowMore#
Vyberte si vše na jednom místě! V této kategorii najdete nejpoužívanější orientální koření, které využijete při přípravě japonských, thajských i indických delikates.
Vyzkoušet můžete orientální koření od naší značky Healing Nature, které je k dostání také v BIO kvalitě. Díky praktickému balení si navíc nemusíte lámat hlavu se skladováním. Suchý zip vám umožní sáček znovu uzavřít, čímž zůstane koření déle čerstvé a voňavé. Rozhodně však nešlápnete vedle, když vyzkoušíte také orientální koření od značek Swagat a TRS.
Jaké je nejčastěji používané orientální koření?
Některé druhy koření, jako je například skořice u nás poměrně rychle zdomácněly a staly se součástí typicky českých pokrmů, ale právě bez nich se při přípravě orientálních dezertů jen těžko obejdete. Kromě skořice by ve vašem šuplíku neměl chybět ani kardamom, zázvor, kmín, pepř nebo fenykl. Chtěli byste vyzkoušet něco zcela nového? Pokud milujete luštěniny, nadchne vás třeba adžvan, který zlepšuje jejich stravitelnost. Za vyzkoušení stojí rozhodně také černý kmín neboli černucha, která se tradičně přidává do pečiva.
Orientální koření se do exotických pokrmů přidává ve velkém a naštěstí můžete vyzkoušet i celé směsi koření. Nechybí u nás například koření garam masala, trikatu nebo tandoori, které je výborné ke grilování masa nebo zeleniny. Zapomenout nesmíme ani na legendární kari, bez kterého se neobejdete při přípravě celé řady omáček.